Testar andra yrken

× OBS! Denna sida är under utveckling!

Byta karriär? Nytt yrkesval? Nej, inte så klokt i mitt fall! Eller?

Kommer här att skriva lite om tankar som aldrig borde ha tänkts! Väl medveten om att nedanstående aldrig kommer att ske. Detta är ingen rolig läsning. Bara avslöjande! Anställningsstopp råder!

Thomas ny förbundskapten för norska skidlandslaget…

1. Avslöjar min dåliga ledarskapsförmåga, dåliga engelska och visar min konflikträdsla
Läs mer...

Vintern 2021/2022 råder stor kris inom norsk längdskidåkning. Många stjärnor har slutat och landet är hårt drabbat av envisa dopingrykten. Inom ledningen bråkas det som aldrig förr. Tränare och sportchef har slutat i protest och det är generellt väldigt dålig stämning i truppen och i spåren. Framgångarna har nästintill försvunnit och norsk frustration råder. Sponsorer finns inte längre! Ingen vill längre ta uppdrag för detta landslag. Ingen norrman vågar eller vill! Jag blir plötsligt kontaktad av norska skidförbundet och får erbjudandet. Vi pratar nu om en nödlösning med betoning på nöd! Vi pratar om en norsk panikåtgärd som absolut inte är förankrad hos det norska folket.

På presskonferensen vid tillkännagivandet är det fullt med journalister från hela världen. Det är en sällan skådad nyfikenhet som nästan kokar och briserar i lokalen, i ett hav av uppsatta mikrofoner, tv-kameror och norska flaggor. ”Welcome to this presskonferaaans”. I hope all of you in this chaos can see and hear our new manager for the norwegian team of ski cross country. I proudly present Thomas Nilsson from our neighbour country Sweden! Thomas, who are you? and what actions do you take?”

– Hi all ski people and friends. Nice to be here in Oslo! I am the new head responsible for the team. I must confess that I am little bit nervous and my legs are really shaken shitmuch. Now we have to look forward. I plan to take the skiiers from norway back to the absolutely top of…in.. the world snow tracks! That is the game plan. We will train hard, eat good-tasting food and have a lot of fun together. We will work hard and develop new ways to reach our gools. Qlik-Skiis for example to meet, sorry I meant measure our progress. I will analyze the figures and put them into a database.
– Do you have any questions?
– Hvur mange VM och OS-titelar plannerer du at inbringe?
– As I said earlier. We will work hard and try to beat the swedish and the finnish åkers and reach the pall. Hopefully at the top.
– How about your own skills? The rumor says that you can’t ski at all and that you are afraid of social contacts!
– Well… I learn fast and I had expierence of SAP. Then I know that everything is possible. And when it comes to my afraideness så will I tell everybody that I after some coffees in the morning more than else speaking with people.
-Har du någre erfarenhiter som ledere?
– Nja, inte mer än som pappa og at I ledde the warm up in the school when I was young.
– What make you think that you are the best one for the job?
– What? I am not the best one, but the only one… just now!

Fortsättning på berättelsen kommer kanske att skrivas och läggas in här…! Ska bara gå på en presskonferens först!

Thomas som Doktor Nilsson!

2. Beslutsångest och dålig social kompetens!
Läs mer...

Inte säker på att jag gjort några patienter friskare?! Att ta lite blodtryck och kolla lite i halsen hade jag nog klarat av med utbildning. Svårare att ställa diagnoser och hitta rätt medicin och behandling. Hade antagligen blivit en ganska osäker doktor som hade trippelkollat allting på vardera fyra sätt.

Hade antagligen klätt bra i den vita rocken med stetoskopet hängande över axlarna. Hade nog inte känt mig bekväm i klädseln, men nog ganska stolt!

Mer doktor Nilsson-text kommer att läggas in här…! Måste först bara ta hand om en patient!

Musikartisten och idolen Thomas spelar på ett fullsatt Ullevi…

3. Omusikalisk och komplicerat förhållande till uppmärksamhet!
Läs mer...

Att komma in på scenen inför 55000 jublande fans på Ullevi och dra alla mina egenskrivna hits i en 3 timmar lång konsert! Vilken känsla det hade varit! Eller…?

– Gothenburg! How are you feeling?
55000 personer vrålar tillbaka sin stora glädje över att se mig på scenen och väntar nu på att jag ska sätta igång konserten!

Det kan vara roligt och spännande att få allas blickar riktade mot en; gillade detta ganska mycket när jag spelade fotboll som ung, men när jag nu för tiden till och med blir osäker i ett sällskap på bara 3 personer så hade detta nog slutat i en total katastrof. Scenskräck, social ångest och en allmän motvilja att synas hade antagligen satt mig i ett tillstånd av frusen is där jag inte skulle fått fram en stavelse eller ton. Jag är dessutom totalt omusikalisk så även om jag nu hade många fans framför mig hade jag antagligen också drabbats av svår prestationsångest. Vill inte göra någon besviken! Är mina låtar tillräckligt bra? Kommer de att märka att jag skapat all musik i en dator med alla kända hjälpmedel som finns tillgängliga? Allt annat än totalt fiasko hade varit en framgång!

Kanske hade jag gillat det? Jag hör och ser hur alla fans gillar mig och min musik. De accepterar nog att jag inte är musikalisk och långt från perfekt. Jag är bara människa som alla andra och jag har goda avsikter och vill väl. Det låter inte bra men fansen är lyriska och hoppar och studsar i otakt med urusla musiken. Många sjunger med och en mäktig allsång breder ut sig i folkmassan. Jag bara älskar det…. jag är såld! Jag vill göra om det igen! och igen…

Mer om musikartisten och idolen Thomas kommer att läggas in här…! Skriver mer efter konserten!

Thomas anställd som veterinär…

4. För empatisk?!
Läs mer...

Jag kan känna mer empati för djur än för människor. Där är jag inte ensam. Vi är nog i majoritet. Efter att jag tittat på ett av Anders Bagges program i serien ”Bagges hemlösa hundar” var jag fullproppad av ömmande känslor. Tankarna återkom hela tiden till tv-bilderna jag sett i två dagar och det var svårt att släppa synen av hundarnas lidande. Oftast var det lyckliga slut; tack och lov!Djur kan inte förklara vad som är fel. Var det gör ont. De kan inte heller klaga på hur de blir behandlade i hemmet o s v. De är så beroende av att vi människor vill dem väl. I jobbet som veterinär hade det nog varit mycket glädje, men som veterinär hade jag även fått utföra många obehagliga arbetsuppgifter och det hade nog blivit så att jag inte klarat av att hantera den sorg som uppstått hos den människa vars bästa vän kanske gått bort. Jag hade nog gråtit mest av alla… Och så kan vi inte ha det och inte uppträda!
Mer om min karriär som veterinär kommer att läggas till här…! Ska bara undersöka en blomsterfluga som behöver lite vård!

Thomas, mästarregissören…

5. För omständig!
Läs mer...

Vad olika personer gör vid en filminspelning kan ju vara lite oklart och rollerna kanske också flyter in i varandra. Ni får ursäkta min okunskap ifall jag inte fattat. ”I regi av Thomas Nilsson…” hör man någon säga. Denna person med ansvar för regi borde väl vara den viktigaste personen bakom kameran? Tänker då på Ingemar Bergman. ”Omtagning, bryt, vi byter kameravinkel, nu ger du henne en kyss…, du ska se ledsen och sårad ut och så vidare”. Jag hade nog blivit en perfektionist med många ”bryt” och ”omtagning”! Ingen hade antagligen stått ut att jobba med mig. Ingen hade förstått vad jag ville förmedla.
Mer text kommer läggas in här…! Ska bara se klart på filmen först!

Thomas – programledaren…

6. Dryg och ointressant! Ingen förstår någonting! Vad pratar han om?
Läs mer...

Troligt utfall: Katastrof

.

Runt om i landet Sverige sitter det fullt med ”Förstå-sig-på-are” framför TV-apparaterna! De vet bäst hur saker och ting ska och bör fungera, samt hur människor bör agera och klä sig i olika situationer. Redan här förstår jag att programledarjobbet inte hade varit något för mig som avskyr att bli betraktad. Nu kan man ju vara programledare utanför TV-världen också, men då kallas man kanske mer åt hållet ”konferencier” eller ”moderator”. Men det hade varit lika illa det. Som människa är jag ganska ojämn i dagsformen och ett bandat inslag hade jag med lite hjälp och många omtagningar kanske klarat av uppdraget med betyget godkänt, men en direktsändning hade med all säkerhet slutat i total katastrof. Jag hade omedelbart blivit toknervös, fått tunghäfta, rodnat, svettats och inte kunnat hålla mig till agendan. Kan ju inte ens hålla den röda tråden när jag ska tala inför en person. Nu behöver man ju i och för sig som programledare inte tvunget synas i bild. Det finns ju radio och några tv-sändningar där man bara ska prata och förklara. Försöka säga något som låter bra och klokt. Detta hade nog kunnat gå lite bättre om jag t ex fått kommentera en fotbollsmatch utan att behöva synas i bild. Slutsats: inte ett bra yrkesval för mig. Rekryterare undanbeds därmed att ringa!

Mer text kommer att läggas in här…! Ska bara ringa till TV4 först!

Thomas som rekryterare…

7. Kan du köra buss? Vill du jobba halvtid? Är du skötsam?
Läs mer...

Troligt utfall: ??
– Kan du komma på intervju på torsdag klockan 10:30? Om ja; ta då gärna med dig dina skolbetyg och övriga handlingar. Vad en rekryterare sysslar med har jag ingen aning om men jag misstänker att de mer eller mindre aktivt jagar efter bra kandidater för olika typer av tjänster som ska tillsättas.
Mer text kommer att läggas in här…! Ska bara ringa Poolia först!

Thomas leder talkshow i TV…

8. Inga tittare och totalsågad på sociala medier! Sämsta någonsin!
Läs mer...

Text kommer läggas in här…!

Thomas som journalist…

9. När sanningen ska fram, eller hur var det nu…? Vems sida står jag på?
Läs mer...

Text kommer läggas in här…!

Thomas testar på som bilmekaniker…

10. Okunnig och tummen mitt i näven!
Läs mer...

Text kommer läggas in här…! Jag ska bara byta bränslepumpen på en bil först!

Psykologen Thomas

11. Vad ska vi prata om? Vad har du för problem?
Läs mer...

Text kommer läggas in här…! Jag ska bara skriva ut lite medicin först.

Fastighetsmäklare Thomas

12. Värmepannan är från 2014. Servitut? vad är det?!
Läs mer...

Text kommer läggas in här…! Jag ska bara sälja en fastighet först!

Thomas försvarsadvokaten

13. Är hen skyldig? Klarar mitt samvete det här?
Läs mer...

Text kommer läggas in här…! Jag ska bara försvara en misstänkt först!

Statsminister Thomas Nilsson

14. Diplomatisk och vill alla väl? Rättvis? Hur svårt kan det vara? Snacka om regeringskris!
Läs mer...

Text kommer läggas in här…! Jag ska bara skriva mitt jultal först!