Människor som gjort avtryck

× OBS! Denna sida är under utveckling!
Här nedan kan du läsa om lite människor som gjort avtryck på något sätt i vår historia. Kändisar, ikoner och relativt okända; friskt blandat och utan någon röd tråd emellan dem. Sidan kommer att kompletteras med fler människor efter hand!

Will Schutz

William Schutz, född 19 december 1925 i Chicago, Illinois, död 9 november 2002 i Muir Beach, Kalifornien, var en amerikansk psykolog och skapare av FIRO-teorin. Schutz var verksam vid Esalen Institute, Big Sur, Kalifornien och skrev sin avhandling vid UCLA.

Källa: Wikipedia

Läs mer om Will Schutz här…

Erving Goffman

Erving Goffman född 11 juni 1922 i Mannville i Alberta i Kanada, död 19 november 1982, var en kanadensisk-amerikansk professor i antropologi och sociologi, samt författare.

Källa: Wikipedia

Läs mer om Erving Goffman här…

Olof Röhlander

Olof Röhlander, född 15 mars 1976 i Matfors, är en svensk författare, licentierad mental tränare och certifierad coach. Han belönades både 2011 och 2015 med priset Årets Talare av Talarforum. År 2013 sände SVT en dokumentär om Röhlander och hans yrke som föreläsare, Talaren. Sommaren 2018 var Röhlander sommarpratare i radioprogrammet Sommar i P1 i Sveriges Radio.

Källa: Wikipedia

Christer Olsson

Christer Olsson är fiskarsonen som gjort sunt förnuft till sin affärsidé och startade 1991 Utvecklingspoolen. Idag är han ägare till Christer Olsson Group, Kandidata, Act to Perform och en av grundarna till Awesome Group. Han är en av Nordens mest anlitade föreläsare och har en unik förmåga att sätta fingret på det vardagliga samspelet mellan människor på ett sätt som inspirerar, manar till eftertanke och inte minst till handling.

Christer har lång erfarenhet av kulturutveckling, ledarskap och affärsmannaskap. Han är dessutom coach till några av Nordens mest erfarna ledare. Christers framgång ligger i att han talar enkelt så att du kan förstå och sedan kan gå hem och göra skillnad oavsett om det handlar om dig själv, din relation eller organisation. Hans ambition är att så Tankefrön och att du skall gå från att Veta till att Göra. Det handlar om utveckling och att vara en prövande levande människa. Han står fast för att allt som inte är under utveckling är under avveckling behålla är en farlig strategi.

Christer är också författare till succéböckerna Vart är Du på väg – Och vill du dit?, Du läcker vad du tänker, samt hans senaste bok som kom i januari 2017
Du lever så länge du lär – från veta till göra

Källa: christerolssongroup.se

Komplexus Männischa

För ca 54 år sedan fick en ung skådespelare, Komplexus Männischa, i uppdrag att gestalta Thomas Nilsson på livets teaterscen. Han visste direkt att det skulle bli en mycket svår roll att spela när han fick läsa om karaktären och vad som skulle hända denna något underliga och annorlunda människa i livet. Thomas Nilsson skulle nämligen inte vara lik någon annan som vandrat runt på jorden. Thomas skulle leva ett konstigt liv och ta en massa kontroversiella beslut genom livet, som ibland fick överraskande och tokiga konsekvenser. En riktig svår utmaning för denna lovande skådespelare. Men han har gjort det med stor framgång, hittills! Så bra att det nästan är så att man tror att de är en och samma person.

Källa: okänd

Läs mer om Komplexus Männischa här…

Alex Schulman

Han är son till den finlandssvenske journalisten Allan Schulman och Lisette Schulman, dotterson till Sven Stolpe. Schulman tillhör den adliga ätten Schulman (nummer 176). De flesta medlemmarna av ätten kallar sig ”von Schulman”. Ätten är från början från Preussen och deltog under 1300-talet i den tyska erövringen och kolonisationen av Livland. Den svenska grenen introducerades 1634 och dog ut 1717. Nuvarande grenar fick representationsrätt på Riddarhuset 1912 och 1962.

Alex Schulman är sedan 2010 gift med Amanda Schulman (född Widell) och har med henne två döttrar och en son. Han har varit gift två gånger tidigare, dels med Katrin Zytomierska och innan dess med Fröken Sverige-kandidaten Olivia Rieke som han spontangifte sig med i Las Vegas.

Källa: Wikipedia

Läs mer om Alex Schulman här…